Cateva cuvinte despre noi si raspunsuri

Suntem o echipa ce se axează îndeosebi pe acvaristica de apa dulce si echipamentele necesare acesteia. Punem pret pe comunicarea cu dvs si incercam sa indeplinim si cele mai exigente cerinte.

Lucrate manual cu deosebita atentie si produse in Romania cu multiple dimensiuni adaptate fiecarui acvariu.

• Lampile noastre sunt lucrate manual cu o deosebita atentie la detalii.
• Lampile sunt personalizate in functie de cerintele fiecarui client.
• Oferim posibilitatea achizitionarii doar a lampii ori impreuna cu dimmer-ul si sursa acestuia.
• Lucram constant la imbunatatirea modelelor noastre.
• Toate lampile noastre vin cu o garantie de 24 de luni.
• Lampile au fost testate impreuna cu fertilizantii Herbaquatic pe care ii recomandam si de asemenea ii puteti gasi pe site-ul nostru. LINK

Ce lampa sa aleg?

Va prezentam doua modele, X si Y, iar diferenta dintre ele consta in mare parte in design.

Modelul Y este facut dupa o reteta folosita cu succes deja de cativa ani pe piata. Aceasta contine: LED-uri albe reci, rosu si mov, suficient pentru a putea creste fara probleme o multitudine de plante. Link

Modelul X este conceput de catre Arled, iar dupa numeroase teste si incercari am ajuns la aceasta varianta. Aceasta contine LED-uri albe, rosii si albastre la cerere adaugam si calde,verzi. In ceea ce priveste performanta, au o intensitate si o putere putin mai mare, cu un consum usor mai mic fata de modelul Y. Link
Trebuie inteles ca modelul 1w-2w-3w pe litru este gresit, prea multa lumina nu face decat sa va arda plantele, iar lampile pe LED au foarte multa putere(lumeni) si de cele mai multe ori clientul tinde sa cumpere o lampa mult prea intensa pentru acvariul sau, urmata de o degenerare constanta a plantelor, pana la moartea acestora.

Se foloseste multa lumina la fertilizare si atunci cand folosim CO2 si avem un numar mare de plante. In caz contrar, acvariul este sortit esecului.

Lampa X1 este special conceputa si calculata pentru a face fata unui acvariu cu plante easy-medii si usor mai sus fara pLampa X1 este special conceputa si calculata pentru a face fata unui acvariu cu plante easy-medii si putin mai sus, cu o inaltime de pana la 50cm. Depasirea acestor cote si dorinta de a avea plante hard sau cu o inaltime mai mare, necesita suplimentarea unei a doua lampi LED. Conform testelor noastre, cresterea unui acvariu olandez se face fara probleme prin achizitionarea a doua lampi.

Daca nu sunteti siguri de cata putere aveti nevoie sau daca aveti doar plante easy, va recomandam sa achizitionati si un dimmer, in caz contrar, prea multa putere va va umple acvariul de alge si posibil chiar sa va arda plantele. LINK

De ce am nevoie pentru a avea un acvariu plantat si bine intretinut?

Acvariile nu constau doar in lumina, plante si substrat, suntem siguri ca aveti prieteni sau ati vazut acvarii deosebite dar acestea necesita foarte multa munca, obtinerea unui astfel de acvariu este o arta ce se lupta mult cu rabdarea.

Mai jos va vom exemplifica cativa dintre factorii necesari obtinerii unui astfel de acvariu:

  1. Acvariul 🙂
  2. Substratul (decorativ sau nutritiv)
  3. Lampa (led sau neoane)
  4. CO2 (butelie)
  5. Pestii(si acestia ajuta la mentinerea echilibrului, veti vedea ca inclusiv acvariile olandeze au 2-3 pestisori)
  6. Fertilizantii ( foarte importanti, fara acestia veti oferi plantelor doar un minim de nutrienti oferit din hrana pestilor si descompuneri)
  7. Teste de apa (Este extrem de important sa stiti constant ce parametri are apa, altminteri puteti risca un colaps total al acvariilor)
  8. Mentenanta ( aceasta este extrem de necesara, se face o data pe saptamana, se curata si se schimba apa in proportie de 30 – maxim 50%)
  9. Filtrarea (Noi va recomandam categoric filtrare externa sau sump, aceasta fiind inima acvariului si de departe cel mai important factor. O filtrare buna inseamna o inima buna).